Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

cz sk

Úvod » KOSMETICKÉ OLEJE » Olej ze semen čajovníku čínského 200ml (PET)


        

Olej ze semen čajovníku čínského 200ml (PET)

 

Dostupnost: U Dodavatele - zasíláme za cca 14 dnů
Číslo produktu: D012-Čajovník 200ml pet
Druh zboží: Kosmetický olej
Objem: 200 ml
Cena bez DPH: 462,0 Kč
Cena s DPH (21 %):
559,0 Kč

do košíku:
  ks  

Popis

"Tajemství krásy japonských gejš"

Olej se lisuje ze semen rostliny čajovníku čínského, tedy rostliny, ze které běžně pijeme zelený nebo černý čaj.

Protože se často zaměňuje, pro úplnost uvádíme, že nemá nic společného s éterickým olejem z čajovníku australského, známého zejména jako "tea tree" (Melaleuca alternifolia).

Nejde o žádnou novinku, ale o staletími prověřený prostředek pro krásnou pleť. Používají ho už odedávna v Číně a Japonsku, kde si ho velmi cení pro jeho hydratační, regenerační a omlazující účinky. Obsahuje vitamíny A, B a E a různé minerály - jako zinek, kalcium, železo, mangan, hořčík. Velmi důležitou složkou je přírodní skvalen. Skvalen je přirozenou součástí pokožky, jehož nedostatek způsobuje předčasné stárnutí, vznik vrásek a ztrátu pevnosti pleti.

Tento olej je jedním z nejvíce hydratačních olejů, který hydratuje i v hlubších vrstvách pokožky. Navíc dokáže vyrovnat pH pokožky a vytvořit tak ochranný štít proti pronikání škodlivých látek. Vyhlazuje šupinatou drsnou pokožku, zklidňuje zarudnutí a zbavuje pigmentových skvrn. Výborně se osvědčil i pro muže po holení citlivé pleti.

Olej z čajovníku čínského byste měli určitě vyzkoušet, protože:

  • se rychle vstřebává, je vysoce hydratační, bohatý na vitamíny a minerální látky
  • je přírodní antioxidant
  • je vhodný pro oční okolí, redukuje vrásky kolem očí
  • rozjasňuje pleť
  • můžeme ho použít i na pleť se sklonem k akné, prokazatelně vyhlazuje jizvy po akné
  • zmírňuje zarudnutí pokožky, vyhlazuje jizvy a strie
  • je výborný jako masážní olej pro jemnou masáž obličeje - zjemňuje a navrací pružnost
  • ochraňuje před UV zářením
  • zabraňuje lámání vlasů a hydratuje je, při pravidelném požívání podporuje růst vlasů
  • zabraňuje lámání nehtů

Použití:

Tradičně se tento olej používá vnitřně proti pálení žáhy, gastroezofageálnímu refluxu, proti žaludečním vředům, na hojení ran a zabraňuje šíření infekce. Podle nejnovějších japonských studií podporuje léčbu rakoviny kůže tím, že zabraňuje jejímu šíření.

Pro dokonalé vstřebání třeba všechny oleje aplikovat na navlhčenou pleť pleťovou, květovou nebo obyčejnou vodou.